Mintchoklad kaka

publicerat i Recept;
Japp idag tänkte jag dela med mig av den goda mintchoklad kakan jag bakat...
bakat den en gång tidigare och den var gudomlig då.. idag är jag lite osäker.. får vänta och se i morgon om den är god!
(snott recept från denna bok...)
Mintchokladkaka

100 g smör eller margarin
100 gr mintchoklad kakor (tex AfterEight, Köp en STOR ask)
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr

150 g mintchokladkakor (After eight)

Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchoklad kakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 min i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna skall smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Gottigt=)


Kommentera inlägget här :